24 oktober 2007

Fler Julkort

Julkorts tillverkningen pågår för fullt. Igår satt jag och monterade ihop de korten jag började med i lördags. Blev nöjd med de flesta. Några av de enkla hade jag tänkt ha med på min kurs kväll.
Ber om ursäkt över de dåliga korten, hade lagt ner dem i cellofan innan:-( och det blir inte så bra att fota dem sen. Jag MÅSTE koppla in min scanner.










22 oktober 2007

Lite julkort och tändsticksaskar!

Nu är E:s rum klart och han sov där inatt för första gången och det gick jättebra.
Var i rummet hela kvällen och lekte och plockade med sina saker. A och H var minst lika intresserade av det nya rummet så de lekte med E hela kvällen.

Skönt att det är klart för då kan jag mer koncentrera mig på att få gjort lite julkort och askar. I lördags kväll satt jag och fick ihop 11 kort. Jag har börjat att göra på ett nytt sätt, och det går lite fortare. Jag börjar med att måla upp en hel hög med motiv och sen väljer jag kortstomme, mönstrat papper,band eller vad jag nu vill ha på kortet, när hela upplägget är klart så lägger jag kortet åt sidan och börjar med nästa. Sen monterar jag ihop allt en annan dag, klistrar och skriver text och så. Fungerar väldigt bra för mig . Här kommer lite bilde på det jag har gjort, har fått ta kort på dem eftersom min scanner inte är inkopplad ännu.











17 oktober 2007

Håller på att måla för fullt

i E:s nya rum. Har målat väggarna ljusblåa och satt upp en gullig bård med djur. Alla listerna är bruna så de har jag målat vita. Tar ett rum i taget för det är så trist, de ska slipas , grundas och sedan målas två gånger, men det blir så fint när det är klart.
Här ser ni närbild på väggen, färgerna stämmer faktiskt ganska bra. Den andra bilden är hela väggen men färgerna är helt fel, det var lite mörkt när jag fotade.








Försöker att hinna med att göra lite julkort på kvällarna med. Hann med att göra 4 i går kväll och har gjort 4 tändsticksaskar med. Tyvärr är scannern urkopplad så jag får lägga in bilder på det senare. Men jag visar lite andra kort jag gjort som ej visats innan.

Tvillingkompisar till E som fyllde år, samma upplägg men ändå olika.







Barnens kusin fyllde år. Liftat Lisamattias http://lisamattias.blogg.se/ ,
gillar verkligen hennes kort.





Fick ett beställningskort som skulle vara till en golfare. Målade Edwin i golftröja och satte siffrorna i en golfboll på en peg.






Mina föräldrar hade bröllopsdag. Mamma gillar grönt så lite grönt fick det ju bli.



12 oktober 2007

Lyckats göra tre kort idag



Blev lite gjort idag iallafall. A tycker om att sitta med mig och pyssla,
vill stämpla och måla. Idag har vi embossat lite också till tändsticksaskarna.
H sitter hellre vid datorn och spelar.




Ett kort som kan vara bra att ha.

Ett kort till min kompis som fyller år.
A och H ska på barnkalas, då får man ju göra ett kort.

Hemma med sjuka barn

H var hemma igår med hosta, A fick vara på förskolan och ha kul med kompisarna. E skulle på babysim så jag tyckte det räckte att ha en stor med mig. E tycker det är så kul att bada. Dyker från kanten och igår så förstod han att vända sig från kanten och komma till mig. Han ska hålla sig i stången vid kanten och sen släppa ena handen, vrida sig och ta min hand och sen släppa den andra. Han blev så glad när han fixade det. Det tog tre gånger för honom att klara det. Sen fick han gå på mattan, det gillar han med. Ja, han gillar ALLT som har med vatten att göra. H satt vid sidan och tittade på, undrade efteråt varför vi ALDRIG är på badhuset???
Ska försöka ta oss dit snart lovade jag. SKA hålla det med.
Hoppas på att hinna göra lite kort idag. Har målat 50 motiv så det ska "bara" monteras. Men det tar ju sin lilla tid det med.

10 oktober 2007

Någon som behöver nytt jobb??

tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll I Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:- Organisation och Ledning- Transport- Inköp- Vård och Omsorg- Verkstadstjänster- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt I förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin I Familjen och inte kommer I konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön.

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker I baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit I minst 18 år framöver samt för makes smak I evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet I fläckborttagning ses som extra merit I denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet I att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy I knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs I första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår I de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig I att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion I gång I telefonen medan ett barn klamrar sig fast I ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar I telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel I alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in I häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!

Jag ska hålla i en Kort kurs!!

Personalen på mina pojkars förskola undrade om jag ville komma och göra kort med dem, jag tyckte det kunde vara kul så jag sa ja. Har nu fått reda på att vi blir nog 15 st , HJÄLP!!
Ingen har gjort kort innan så det får bli enkelt. Tänkte att de fick färglägga motiven med träpennor. Om någon har några bra tips jag ska tänka på så skriv gärna en kommentar. Håller på att köpa in papper och lite annat material som behövs. Det är ju kul! Shoppa är aldrig fel:-)
Hoppas bara att de blir nöjda, har ju aldrig gjort något liknande innan och är inte så förtjust i att prata inför många människor.

Jag är så dålig på att visa mig här inne:-(

Har haft så mycket att göra på dagarna så det har inte blivit något nytt i bloggen på ett tag. Vi har börjat renovera lite. Har målat om i köket och nästa vecka får vi vårt nya köksmöblemang i ek med 6 stolar. Så nu kan vi äntligen få plats runt bordet.



Sen blir det E som ska få ett eget rum. Har köpt färg och bård som blir så fint. Till sist ska vi fixa till i hallen. Har snackat om att jag vill ha en röd fondvägg i hallen länge och nu har jag hittat en jättesnygg röd. Den heter KÄRLEK. Bra namn tycker jag.



Har hunnit med att pyssla lite kort med. Gjorde fler kort till Äppelmarknaden i Kivik, det gick faktiskt jättebra denna gången. Hon hade sålt för 700 kr *Jätteglad* så nu ska jag göra lite julkort och tändsticksaskar som hon ska sälja på julmarknader. Tycker det är så kul att man kan få in lite pengar på sin hobby, så man kan handla mer saker:-)











Ett kort som min bror fick när han fyllde 30.
Min kompis fick detta kortet när hon fyllde år.
Lite kort som kan vara bra att ha.