23 juli 2009

Hemma igen!!!

Nu har vi kommit hem från vår semester. Den blev längre än vad vi tänkt från början. Men vi har haft det toppenbra hela tiden. Vädret har väl inte varit det bästa men det är ju svensk sommar i ett nötskal:-)

Vi har bott i en stuga som låg i Kinnared, en mil utanför Ulricehamn. En jättemysig stuga med ovanvåning där barnen lekte, där var fullt med leksaker. Kakelugn i sovrummet som vi eldade i när det var kyliga kvällar. Mysigt!
Vi bodde på lantgård, men en bit från själva bondgården. Det gick kor runt vår stuga.

Mina föräldrar och min bror kom upp och bodde hos oss i stugan. Med dem var vi på
Borås djurpark, där regnade det till och från hela tiden, men mysigt ändå.
Sen åkte vi till Gränna och där åkte vi över till Visingsö. Lagom båttur, jag slapp bli åksjuk!
Visingsö åkte vi Remmalagen. Häst och vagn på en tvåtimmars tur. Jättekul! Man såg ön på ett helt annat sätt än bil. Vi hade tur med vädret denna dagen, solen sken.
När vi kom tillbaka till Gränna så var vi ju tvugna att titta på Polkagriskokeriet. Mums!

Vi fick även komma till bondgården en dag och titta på djuren. Vi blev först bjudna på kaffe och tårta, sen fick vi titta på alla hennes höns. Hon hade en massa olika sorter och storlekar. De hade lagt några ägg och de fick vi. Sedan fick barnen hjälpa till med att mata hönsen och tvätta deras vattenskålar och fylla på nytt vatten.
Efter det var det dax att titta på hästarna, hon hade 6 st, varav 3 st små shettlandshästar. PÅ dem fick barnen rida!!
Jätteskoj tyckte alla tre.
Fåren bodde inte i närheten så då fick vi köra en tur med bilen. Mycket gulliga får som gärna ville bli klappade, ett av fåren hade blivit uppfött på flaska så det var som en hund. Följde oss överallt vi gick i hagen.
Mycket trevligt!

Sen åkte vi till min bror i Göteborg. Han har bara en etta så vi flyttade in och han flyttade till en kompis. Tack snälla bror!!
Där var vi på Universeum och tittade på alla fiskar, ormar och andra krälande djur.
Sen blev det ju en dag på Liseberg! Jättekul, fast det var lite mycket folk. Långa köer till många av karusellerna, speciellt barnkarusellerna tog lång till att komma fram till. Vi visste inte riktigt hur mycket barnen vågade åka så vi köpte inte åkpass i år. Utan det blev biljetthäften.
H var våglig och åkte allt möjligt, A var lite mer försiktig men åkte ändå mycket. Hoppade i en karusell som gick runt och på slutet såg man att han var nära att kräka. Men det gick över!
E åkte med och tyckte det var skoj.
Regnskurarna kom och gick hela dagen och ibland bara vräkte regnen ner. Jag och H stod i kö till Jukebox, en karusell som är lite som kaffekopparna men snurrar mer och sitter på armar som snurrar runt. När vi satt oss i karusellen så ÖPPNADE himlen sig. Jag var lika våt som om jag hade stått i duschen!! Men vi hade kul ändå!

På tisdagen hade jag och A ett litet äventyr för oss själva. Jag ville in till IN-EX. En pysselaffär inne i centrum. Så vi tog SPÅRVAGNEN!!!! Har inte åkt den innan och tycker det verkat lite bökigt, men vi lyckades ta oss in till stan och hem igen! Riktigt kul. Hittade lite fynd också i affären.

Sen var det dax att åka hem.
Skönt att komma hem efter 10 dagar borta. Hem ljuva hem!


4 kommentarer:

Zarah sa...

Vad mysigt det låter!

Kicki sa...

Åhhh låter ju som en TOPPEN semester!!!

Anonym sa...

Låter som att ni hade en riktigt mysig semster! =) Men jag förstår att ni är glada över att vara hemma igen!

Sandra sa...

Det låter som om ni har haft en riktigt mysig semester tripp!